Akdeniz Üniversitesi DSpace

Starter kültür ve dane ile üretilen kefirlerden yapılan meyveli dondurmalarda depolama sürecinde meydana gelen değişimler

Show simple item record

dc.contributor.author Kubat, Umut
dc.date.accessioned 2020-08-27T13:21:49Z
dc.date.available 2020-08-27T13:21:49Z
dc.date.issued 2004
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/1301
dc.description.abstract Bu çalışmada kefir danesi ve starter kültürle üretilen kefirlerden, çilekli, muzlu ve limonlu kefir dondurmaları yapılmış, işlenen dondurmaların duyusal, fiziksel ve kimyasal özellikleri ile mikrobiyolojik nitelikleri incelenerek en fazla beğenilen dondurma çeşidi belirlenmeye çalışılmıştır. İncelenen kaynaklardaki değerler göz önüne alınarak dondurma mikslerinin yağsız süt kuru maddesi %10, şeker miktarı %22, yağ oranı %3 ve stabilizator oranı da % 0.5 'e ayarlanmış ve %4-5 düzeyinde meyve konsantresi ilave edildikten sonra dondurmaya işlenmiştir. Derin dondurucuda saklanması nedeniyle dondurmaların fiziksel ve kimyasal özelliklerinde önemli bir değişme olmamış, ayrıca dondurmaların yapısında bulunan laktobasil, streptokok ve mayaların büyük oranda canlılıklarım korudukları tespit edilmiştir. Duyusal olarak en fazla beğenilen dondurmanın, starter kültürle yapılan kefirden üretilen çilekli dondurma olduğu belirlenmiştir. en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Kefir, kefir dondurması, laktobasil, streptokok, maya, duyusal, fiziksel, kimyasal en_US
dc.title Starter kültür ve dane ile üretilen kefirlerden yapılan meyveli dondurmalarda depolama sürecinde meydana gelen değişimler en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Gıda Mühendisliği en_US
dc.contributor.consultantID Zafer Alpkent en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Files in this item

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Search DSpace


Browse

My Account