| dc.contributor.author | Erkan, Naciye | |
| dc.date.accessioned | 2020-07-02T15:39:07Z | |
| dc.date.available | 2020-07-02T15:39:07Z | |
| dc.date.issued | 2001 | |
| dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/332 | |
| dc.description.abstract | Bu çalışmada zeytin yağı ve soya yağında mikrodalga ısıtma ile meydana gelen oksidatif değişimler, antioksidant olarak yağa ilave edilen kafeik asit ve alfa- tokoferolün dışarıdan ilave edildiği ve edilmediği durumlarda incelenmiştir. Oksidasyon peroksit değeri, para-anisidin değeri, serbest yağ asidi ve viskozite değerlerini ölçerek takip edilmiştir. Seçilen bu dört test yağlara antioksidant eklemeden, kafeik asitin 0,01%, 0,02% ve 0,04% lük ve alfa-tokoferolün 0,01% ve 0,04% lük miktarlarda eklendiği durumlarda uygulanmıştır. Elde edilen sonuçlar her iki antioksidantın mikrodalga ısıtma sırasında yağların oksidasyonuna etkisini incelemek için kıyaslanmıştır. Elde edilen sonuçlara göre alfa-tokofero l ve kafeik asitin her ikisinin de zeytin yağı ve soya yağında oksidasyonu geciktirdiği saptanmıştır. Antioksidantlann peroksit ve para-anisidin değerlerini istatistik! olarak düşürdüğü fakat mikrodalga ısıtma ile serbest yağ asidi ve viskozite artışına pek bir etkisi olmadığı gözlenmiştir. | en_US |
| dc.publisher | Akdeniz Üniversitesi | en_US |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
| dc.subject | Yağ otoksidasyonu, mikrodalga fırın, zeytin yağı, soya yağı, kafeik asit, alfa-tokoferol. | en_US |
| dc.title | Mikrodalga ısıtma koşullarında yağların otoksidasyonunun incelenmesi | en_US |
| dc.type | masterThesis | en_US |
| dc.contributor.department | Kimya | en_US |
| dc.contributor.consultantID | Güler Ayrancı | en_US |
| dc.contributor.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |