dc.contributor.author |
Yaşa, Süleyman |
|
dc.date.accessioned |
2021-06-15T12:58:18Z |
|
dc.date.available |
2021-06-15T12:58:18Z |
|
dc.date.issued |
2017 |
|
dc.identifier.uri |
http://acikerisim.akdeniz.edu.tr/xmlui/handle/123456789/3465 |
|
dc.description.abstract |
Türkiye'de mısır ekim alanlarının en fazla olduğu Akdeniz Bölgesini, Güneydoğu Anadolu ve Batı Anadolu bölgeleri takip etmektedir. Türkiye'de mısır üretiminin %15,8'ini Adana, %11,3'ünü Mardin ve %10,7'sini Şanlıurfa karşılamaktadır. Diyarbakır ili ise Türkiye mısır üretiminin %5,3'ünü karşılayarak 7. sırada yer almaktadır. Araştırma alanı olarak Diyarbakır ilinde en fazla mısır üretiminin yapıldığı Bismil ve Silvan ilçeleri seçilmiştir. 10 köyde 106 üretici ile anket yöntemiyle veriler alınmıştır. Araştırmada üreticilerin sosyo-ekonomik durumları, mısır tarımı ile ilgili üretim tekniği ve ekonomik konulardaki bilgi kaynakları tespit edilmiştir. Ayrıca ilde mısırın pazarlama yapısı ve sorunları ortaya konulmuştur. İşletme genişlik gruplarına göre üreticilerin anket sorularına verdikleri cevaplar ki-kare testi ile analiz edilmiştir. Buna göre üreticilerin mısır tarımı hakkında ilk bilgi kaynakları ile işletme genişlik grupları arasında ilişki olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca işletme genişlik grupları ile pazarlama kanalları arasında ilişki olduğu ortaya konulmuştur. |
en_US |
dc.publisher |
Akdeniz Üniversitesi |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
en_US |
dc.title |
Diyarbakır ilinde mısır üreticilerinin bilgi kaynakları ve pazarlama sorunlarının incelenmesi |
en_US |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/masterThesis |
en_US |
dc.contributor.department |
Tarım Ekonomisi |
en_US |
dc.contributor.consultantID |
İlkay Kutlar |
en_US |
dc.contributor.institute |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
en_US |