Akdeniz Üniversitesi DSpace

Yenilebilir filmlerin su buharı geçirgenliğinin sıcaklıkla değişiminin incelenmesi

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Etçi, Ahmet
dc.date.accessioned 2020-07-23T10:20:00Z
dc.date.available 2020-07-23T10:20:00Z
dc.date.issued 1997
dc.identifier.uri http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/740
dc.description.abstract Bu çalışmada, selüloz bazlı yenebilir filmlerin su buharı geçirgenliğine sıcaklığın ve filmlerin yapısına eklenen stearik asit ve çeşitli trigliseritlerin etkisi incelenmiştir. Araştırmanın sonucunda, sıcaklığın artmasıyla yenebilir filmlerin su buharı geçirgenlik hızlarının arttığı, permeans ve permeabilite değerlerinin ise azaldığı görülmüştür. Ayrıca yenebilir filmlerin yapısına eklenen stearik asitin filmlerin su buharı geçirgenliğini azalttığı sonucuna varılmıştır. en_US
dc.publisher Akdeniz Üniversitesi en_US
dc.rights info:eu-repo/semantics/closedAccess en_US
dc.subject Yenebilir film, su buharı geçirgenliği, denge bağıl nemi, saf suyun buhar basıncı. en_US
dc.title Yenilebilir filmlerin su buharı geçirgenliğinin sıcaklıkla değişiminin incelenmesi en_US
dc.type masterThesis en_US
dc.contributor.department Kimya en_US
dc.contributor.consultantID Erol Ayrancı en_US
dc.contributor.institute Fen Bilimleri Enstitüsü en_US


Bu öğenin dosyaları:

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster