| dc.contributor.author | Torun, Birsen | |
| dc.date.accessioned | 2020-08-05T10:36:30Z | |
| dc.date.available | 2020-08-05T10:36:30Z | |
| dc.date.issued | 1999 | |
| dc.identifier.uri | http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/896 | |
| dc.description.abstract | Ceviz ezmesi, Burdur iline özgü geleneksel yöntemlerle üretilen yöresel bir tatlıdır. Bu araştırmanın amacı; kıyılmış ceviz içi, irmik, şeker ve su ile hazırlanan bu tatlıyı tanıtmak, üretim yöntemini ve formülasyonunu geliştirerek, raf ömrüne etki eden faktörleri saptamaktır. Bu amaç doğrultusunda ceviz ezmesi üretimi; daha modern ve hijyenik şartlar altında yapılarak, standart normların oluşmasını sağlayacak veriler elde edilmiştir. Laboratuvar şartlarında üretilen ceviz ezmeleri araştırma materyali olarak kullanılmıştır. Beş farklı formülasyon, antioksidan (BHT: 100 mg/kg) ilaveli ve ilavesiz olarak hazırlanıp on farklı ceviz ezmesi üzerinde denemeler gerçekleştirilmiştir. Beş formülasyon üzerinde antioksidan katkısının etkisi, 15 'er günlük aralarla depolama periyodu boyunca 6 seviyeli olarak araştırılmış ve istatistiki olarak sonuçlar varyans analizi ve lineer regresyon analizlerine tabi tutularak değerlendirilmiştir. | en_US |
| dc.publisher | Akdeniz Üniversitesi | en_US |
| dc.rights | info:eu-repo/semantics/closedAccess | en_US |
| dc.subject | Ceviz Ezmesi, İrmikli Tatlı, Raf Ömrü. | en_US |
| dc.title | Ceviz ezmesi üretim yöntemi, kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesi. | en_US |
| dc.type | masterThesis | en_US |
| dc.contributor.department | Gıda Mühendisliği | en_US |
| dc.contributor.consultantID | Muharrem Certel | en_US |
| dc.contributor.institute | Fen Bilimleri Enstitüsü | en_US |