dc.contributor.author |
Topuz, Ayhan |
|
dc.date.accessioned |
2020-07-21T08:04:06Z |
|
dc.date.available |
2020-07-21T08:04:06Z |
|
dc.date.issued |
1998 |
|
dc.identifier.uri |
http://localhost:8080/xmlui/handle/123456789/677 |
|
dc.description.abstract |
Bu çalışmada Hafif Çukurgöbek, Uzun Çukurgöbek, Akko Xm, Gold Nugget, Yuvarlak Çukurgöbek, Armudi ve Tanaka çeşiti yenidünya meyvelerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenerek marmelat, nektar ve konserveye işlemeye uygunlukları araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre Hafif Çukurgöbek, Akko XIII ve Gold Nugget yenidünya çeşitlerinin marmelat ve nektara işlemeye; Tanaka, Gold Nugget ve Akko XDI çeşitlerinin ise konserveye işlemeye daha uygun çeşitler olduğu belirlenmiştir. |
en_US |
dc.publisher |
Akdeniz Üniversitesi |
en_US |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
en_US |
dc.subject |
Eriobotrya japonica L., yenidünya, fiziksel ve kimyasal özellik, HPLC yöntemi, marmelat, nektar, konserve |
en_US |
dc.title |
Yenidünya çeşitlerinin (Eriobotrya Japonica L.) bazı fiziksel, kimyasal özellikleri ile marmelat, nektar ve konserveye işlenebilme olanaklarının belirlenmesi |
en_US |
dc.type |
masterThesis |
en_US |
dc.contributor.department |
Gıda Mühendisliği |
en_US |
dc.contributor.consultantID |
Feramuz Özdemir |
en_US |
dc.contributor.institute |
Fen Bilimleri Enstitüsü |
en_US |