Abstract:
Literatürde dondurulmuş gıda tüketiminde sosyo kültürel etkilerin önemini ortaya çıkarmaya çalışan bir takım çalışmalar bulunmaktadır. Ancak literatürde yer alan bu çalışmaların hepsi çeşitli şehirlerdeki hane halkı üzerine yapılmış çalışmalardır. Bu çalışmanın literatürdeki diğer çalışmalardan ayrılan en önemli noktası, uygulama kısmında ki örnekleminin farklılığıdır. Çalışmanın araştırma sorusu; belirli bir eğitim ve gelir seviyesinde bulunan öğretim elemanlarının dondurulmuş gıda tüketimine bakış açılarının ne olduğudur? Bu araştırma sorusundan yola çıkılarak iki bölümde ele alınan bu çalışmanın ilk bölümü; dondurulmuş gıda kavramı, genel özelikleri ve seyri başlığı altında, dondurulmuş gıdanın tanımı, özellikleri, gelişim seyri, türleri, güçlü ve zayıf yönleri detaylandırılmıştır. Araştırma sorusu gereği hazırlanan ikinci bölümde ise; Akdeniz Üniversitesi'nde görev yapmakta olan öğretim elemanlarının dondurulmuş gıda tüketim tercihleri, uygulamaya konu edilmiştir. Bu amaçla yapılan anket çalışmasının bulguları çalışmanın sonuç ve değerlendirme kısımlarında detaylandırılmıştır.